Kamu Personel Alımı, İşçi Alımı, Memur Alımı, Personel Alımı, İşkur İş İlanları, Güncel Haberler ve Duyurular İçin Bizleri Takip Ediniz.
banner 728x250

Memur olmak isteyenler bu haberimizi sakın kaçırmayın! Memur nasıl olunur?

banner 120x600
banner 468x60

Memur olmak istiyorum diyen ilk kişinin aklına gelen ilk soru hiç şüphesiz. Nasıl Memur Olurumdur. Memur olmak istiyorum diyenler için araştırdık! Devlette nasıl memur olunur? Memur olmak için KPSS’ye girilmeli mi? Devlet memuru olmak isteyenler yazımıza mutlaka göz atın. İşte detaylar

 

banner 325x300

Memur olmak istiyorum diyenler nasıl memur olabilceğini merak ediyor. Farklı meslek gruplarından bireyler memur olmanın yollarını arıyor. Nasıl memur olabilceğinize dair merak edilen bilgileri sizin için araştırdık.

Nasıl memur olunur?

Nasıl memur olunur sorusu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Devlet memuru olabilmek için lisans mezunu olan kişilerin, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans’a girmeleri ve başarılı bir puan elde etmeleri gerekmektedir. Lise mezunu olan kişiler ise Ortaöğretim KPSS sınavına katılıp yeterli puan almalıdır. Alınan puanlar doğrultusunda, tercih süreci başlar ve bu tercihler 2 yıl içerisinde yapılmalıdır. Tercih yapıldıktan sonra zorunlu mülakat sınavını başarıyla geçmek, memur olma hakkını kazanmanızı sağlar. İlgili kurumların belirlediği puan aralıkları ve genel/özel şartları sağlamanız, daha yüksek rütbeli bir memur olabilmeniz için önemlidir.

Zabıta nasıl olunur?

Zabıta olabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. KPSS sınavına girmek bu şartların başında gelmektedir. Zabıta olmak isteyen adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına girmiş olmalıdır. KPSS’den atanmak için belirlenen KPSS taban puanını geçmek ve ilgili sınavda yeterli puanı elde etmek önemlidir. Zabıta olabilmek için belirli bir puanın üzerinde başarı göstermek gerekmektedir. KPSS’den yeterli puanı alan ve diğer zorunlu ve genel şartları sağlayan adaylar, belediyeye zabıta olmak için başvuru yapabilirler. Başvurular, online veya fiziki ortamda yapılabilmektedir.

Büro personeli memuru nasıl olunur?

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünden mezun olanlar, büro memuru olarak görev yapabilir. Bununla birlikte, lise mezunu olan bireyler de bu alanda çalışabilirler. Büro memuru, çalıştığı kurumda dosyaların sınıflandırılmasından ve arşivleme işlemlerinin yürütülmesinden sorumludur. Farklı bölümlerden mezun olan kişilere, zaman zaman büro memuru alımları yapılmaktadır. Kamuda çalışmayı hedefleyenler için ise öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına girip yeterli puanı almak gerekmektedir. Büro memuru pozisyonunda çalışmak isteyenler için en az lise mezunu olma şartı geçerlidir.

Devlet personeli nasıl olunur?

Devlet personeli olmak birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Devlet memuru olabilmek için belirli adımlar takip edilmelidir. Devlet memuru olabilmek için, lisans veya lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lisans mezunu olanlar KPSS Lisans sınavına katılırken, lise mezunu olanlar Ortaöğretim KPSS sınavına girmelidir. İlgili kurumlar, belirledikleri puan aralıkları ve şartlar doğrultusunda memur alımını gerçekleştirirler.

 

Kamu personeli için KPSS şart mı?

Kamu personeli için KPSS şart mı sorusunu sizin için cevpladık. KPSS kamu mesleklerinde çalışmak isteyenler için önemli bir sınavdır. Kamuda çalışmak veya öğretmenlik gibi meslekleri icra etmek için KPSS şartı aranmaktadır. Bu sınav, adayların kamu kurumlarına atanabilmesi için önemli bir adımdır. KPSS, çeşitli bölümlerden mezun olan adayların genel yetenek, genel kültür ve meslek bilgilerini ölçen bir sınavdır. Kamu mesleklerine girişte puan almak ve belirlenen asgari puanı karşılamak önemlidir.

Devlet memuru olmak için KPSS’den kaç puan almak lazım?

Devlet memuru olmak için KPSS‘den kaç puan alınacağı atanmak istenen alana ve işveren kuruma göre değişiklik göstermektedir. Genellikle 50 ve 60 puan altında alınması halinde atama yapılamamaktadır. 90 ve üzerinde puan almak ise adayları avantajlı hale getirmektedir. Net puanları öğrenmek için atanmak istediğiniz alana yönelik açıklanan puanları araştırabilirsiniz.

 

Memur Ne Demek?

Memur, idari bir sisteme bağlı olarak kamu hizmetini yapmakla görevlendirilen meslek grubuna verilen isimdir. Devlet memurları aylık maaş almak suretiyle çalışır. Kamu görevlisi sıfatına sahip olan memurlar, devlet güvencesi altındadır.

Memur Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Devlet memurları, kanun ve mevzuatta belirtilen görevleri, bağlı bulundukları hizmet birimlerinde zamanında ve eksiksiz bir şekilde yapmakla yükümlüdür. 657 numaralı kanunda, “görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumlu” olduğu belirtilen devlet memurlarının yerine getirmekle yükümlü olduğu bazı sorumluluklar bulunmaktadır. “Devlet Memurları Kanunu” ile çerçevelendirilen sorumluluklar şunlardır;

  • Yetkili amir tarafından verilen görevleri kanuna uygun bir şekilde yerine getirmek,
  • Hiyerarşiye bağlı olarak alınan emri, anayasaya aykırı olması durumunda yerine getirmemek,
  • Vazifeyi yerine getirirken dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmemek,
  • Yurt dışında yerine getirilen görevlerde devlet itibarını zedeleyecek bir davranışta bulunmamak,
  • Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına sadık kalmak,
  • İş birliği içerisinde çalışmak,
  • Kanunda belirtilen kılık kıyafet kurallarına uymak,
  • Kamu hizmetinde kullanılan araç gereçleri şahsi amaçlar için kullanmamak,
  • Kendilerine teslim edilen devlet malını korumak.

Memur Olma Şartları Nelerdir?

Memur adaylarının, hizmet verecekleri kamu kuruluşuna bağlı olarak mezuniyet derecesi şartları değişmektedir. Devlet memurluğuna kabul için tüm kurumlarda aranan ortak nitelikler şunlardır;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Anayasal düzene ve devletin güvenliğine karşı suç işlememiş olmak,
  • Memur adayının, kamu haklarından mahrumiyetinin bulunmaması,
  • Ticaret ya da esnaflık sıfatına aykırı olacak hiç bir işte çalışmamak,
  • Erkek adayların, askerlik mecburiyetinin bulunmaması; askerlik hizmetini yapmış ya da ertelemiş olmak,
  • Kişinin akıl sağlığının yerinde olması,
  • Hiçbir siyasi partiye mensubiyeti bulunmamak.
banner 325x300

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir